Set Mainan Saidina

Belum habis study undang² permainan


Mama Yan dah lama sangat sangat nak beli set mainan Saidina ni...
Sejak zaman kanak-kanak lagi dah teringin sangat nak memilikinya.. 
Selalu je nampak kat kedai alat tulis..
Memang pegang...angkat..letak balik...
Berbelah bahagi nak beli dengan tak beli...
Kali ni...
Tak kira...
Jalan jalan kat cuci mata kat Shopee...
Buy Now dan terus bayar...
Yeay...
Akhirnya ...
Impian zaman kanak kanak terlaksana juga...
Dapat pun memiliki Saidina ni...
Biarlah dah tua pun...
Tetap nak juga ...
Boleh la nanti main dengan anak anak...

Masa Mama Yan dah masuk U...
Adik adik ada beli mainan jutaria tu...
Yang kotaknya gambar orang botak tengah tu...
Harga tak sampai 5 ringgit rasanya....
Tapi tu lah...tulisan cino...hahaha...
Tak berapa paham... patut kena bayar...
Kita lagi ambik duit bank...
Bank pun bankrap macam tu...
Hihihi...
Tapi itu pun dah cukup meriah dah rumah...
Bila cuti semester,
Balik kampung layan la diorang main board game ni semua...
Sampai ke tengah malam masih tergelak gelak...
Last last...
Kat luar kat luar rumah ada yang tolong sambung gelak..
Berterabur semua lari masuk gebor masing masing...
Esoknya tak main dah sampai lewat malam...

Haishh...kenangan sememangnya hanya mampu dikenang sahaja





7 Comments

  1. Best main ni ☺️

    Jemput join giveaway ya ☺️

    https://ejulz.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapie.html?m=1

    ReplyDelete
  2. Wah... dah beli juga ya, saya juga yang dok tercari2 lagi.

    ReplyDelete
  3. Sama. Fiza pun kadang selalu join main saidina anak buah punya. Dulu tak merasa. Dapat jutaria tu je. Hehehe

    ReplyDelete
  4. Ada lagi Saidina budak budak ni dlm kotak tu. Ingatnya nak bagi anak buah,tp tak berjumpa jumpa. Kalau berjumpa , lupa.....emm

    ReplyDelete
  5. Dulu masa kecil² pun teringin nak dapatkannya. Sampailah sekarang nak beli² juga lagi hehe

    ReplyDelete
  6. dulu selalu main saidina ni dengan cousins...mak ngah la yang beli...semua belajar jadi ejen hartanah..haha

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...