I will follow youuu....

Thursday, July 23, 2020

Lisa Suririum

Perkenalkan...
Ahli keluarga kami yang baru...
Lisa Suririum atau lebih dikenali sebagai Arowana Silver Fish atau Kelisa.
Suami Mama Yan yang beli ikan kelisa ni...
Tapi macam biasalah...
Manalah dia rajin nak bersihkan akuarium...
Mujur anak anak dah boleh harap...
Jadi kerja-kerja memberaihkan akuarium memang sub kan kat anak anak aje la..

Susah betul nak ambil gambar Cik Lisa ni...
Laju betul bergerak ke sana ke sini, ke sana ke sini...
Dah 2 minggu lebih rasanya Cik Lisa bersama sama dengan kami...
Nampak macam serasi je...
Harap harap okaylah ye...





10 comments:

Syaz Rahim said...

Ikan fav suami, tapi tak berkesempatan lagi nak bela arowana ni :)

Ana Jingga said...

amboi nama bukan main sedapp hehe :)

Warisan Petani said...

Ikan ni cepat membesarnya.
Dua tahun nanti tak muat akuariumlah

Cik TK said...

Uii nama diaaaa

norhidana said...

wahhhh dia tak makan ke ikan2 yang merah tu MY? ke itu memang makanan dia? dana tak minat bela ikan jenis malas nk bersihkan lah ni hehehhe... kebetulan si aiyan lak takut dengan ikan hidup sebab nampak mulut dia gerak2 hehehe

mamapp said...

meriah akuarium tu.. kemain lawa cik lisa kita

Diana Rashid said...

Berapa harga sekor tu? Ingat nak suruh anak saudara jaga kat kampung.

Puan Hazel said...

Rajinnya MY dan anak-anak bela ikan. PH rasa macam susah je nak kena bersihkan akyarium dan tukar2 air ni. Tak minat kan, macam-macam alasan :)

AzianKhalil said...

anak ikan merah tu memang lauk pauk dia Dana.

Nurzarini Ismail said...

Wow, cantiknya. Boleh tahan mahal kan ikan arowana ni, dulu dengar2 sampai harga ribu-riban. Memang kena jaga betul2 la..

Klik! Klik!

Anugerah Entry Popular