Lisa Suririum

Perkenalkan...
Ahli keluarga kami yang baru...
Lisa Suririum atau lebih dikenali sebagai Arowana Silver Fish atau Kelisa.
Suami Mama Yan yang beli ikan kelisa ni...
Tapi macam biasalah...
Manalah dia rajin nak bersihkan akuarium...
Mujur anak anak dah boleh harap...
Jadi kerja-kerja memberaihkan akuarium memang sub kan kat anak anak aje la..

Susah betul nak ambil gambar Cik Lisa ni...
Laju betul bergerak ke sana ke sini, ke sana ke sini...
Dah 2 minggu lebih rasanya Cik Lisa bersama sama dengan kami...
Nampak macam serasi je...
Harap harap okaylah ye...





12 Comments

  1. Ikan fav suami, tapi tak berkesempatan lagi nak bela arowana ni :)

    ReplyDelete
  2. amboi nama bukan main sedapp hehe :)

    ReplyDelete
  3. Ikan ni cepat membesarnya.
    Dua tahun nanti tak muat akuariumlah

    ReplyDelete
  4. wahhhh dia tak makan ke ikan2 yang merah tu MY? ke itu memang makanan dia? dana tak minat bela ikan jenis malas nk bersihkan lah ni hehehhe... kebetulan si aiyan lak takut dengan ikan hidup sebab nampak mulut dia gerak2 hehehe

    ReplyDelete
  5. meriah akuarium tu.. kemain lawa cik lisa kita

    ReplyDelete
  6. Berapa harga sekor tu? Ingat nak suruh anak saudara jaga kat kampung.

    ReplyDelete
  7. Rajinnya MY dan anak-anak bela ikan. PH rasa macam susah je nak kena bersihkan akyarium dan tukar2 air ni. Tak minat kan, macam-macam alasan :)

    ReplyDelete
  8. anak ikan merah tu memang lauk pauk dia Dana.

    ReplyDelete
  9. Wow, cantiknya. Boleh tahan mahal kan ikan arowana ni, dulu dengar2 sampai harga ribu-riban. Memang kena jaga betul2 la..

    ReplyDelete
  10. Cantiknya cik lisa.. warna dia tu mengancam..

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...