I will follow youuu....

Wednesday, July 22, 2020

Popia mini serunding ayam

Pagi kelmarin...lepas anak anak pergi sekolah...
Sempat la menggulung popia mini untuk raya haji nanti...
Dah gulung2, masuk dalam peti tempat beku...
Nanti lagi beberapa hati nak raya...
Barulah kita goreng...

Mama Yan guna inti serunding ayam beli kat Angsana JB aje. 
Tak rajin nak buat inti sendiri...
Inti beli pun boleh la... 
Sedap juga...

Lepas ni plan nak buat kuih siput,
Takpun nak minta suami belikan kerepek kat kampung tenggayun...
Kerepek pisang tanduk makcik kat situ sedap...
Tak tengik...fresh...tak masin sangat...
Just nice la kata orang..

Dah tua tua ni...
Dah tak rajin nak buat kuih biskut biskut..
Oven pun dah rosak...
Memang biskut tunjuk aje lah...

Korang kalau popia mini ni... 
Suka inti apa?




8 comments:

A m m i said...

ammi suka serunding ikan

norhidana said...

kita suke serunding ikan atau serunding udang... tapi nak buat sendiri memang idok lah rajin nya MY oi... ingat nak buat siput je lah nanti untuk raya haji, biskut lain memang order je kot

Raz said...

serunding ikan

AzianKhalil said...

Sheila Arshad> suka juga serunding ikan. tapi takde jual kat angsana
Norhidana > orang johor memang tak tinggal kuih siput..hihi
Raz> samalah..suka serunding ikat, tapi tak jumpa orang jual. buat sendiri tak rajin pula

Diana Rashid said...

akak suka inti serunding ayam. Kalau abang lan dia suka daging. anak-anak tak makan..hahahah

ZaridaIshak said...

serunding apa2 pun sodap... hehehe

Cik TK said...

Tak kisah serunding apa.. cuma biasa bukan buat la.. tunjuk je.. hehehe

mamapp said...

kalau makan depan tv krup krap sedar2 habis je haha

Klik! Klik!

Anugerah Entry Popular