Portmeirion 2nd edition

Ini 10 hari sebelum raya punya kejadian,
Kali kedua menambah pinggan mangkuk portmeirion..
Tak boleh beli banyak banyak sekali gus..
boleh botak kepala ..hihihi

Ni asalnya nak ambil duit raya yang minta tolong kak Norazlin Nordin tukarkan..
Alang alang dah sampai rumah dia...
tengok tengok la koleksi pinggan..
tapi Cik Port ni memang kuat mandrem betul...
Tiap kali datang,
ada aje yang mengikut balik...


Kali ni Mama Yan tambah 1 mangkuk hidang saiz 13 inci,
3 pinggan makan 11 inci,
6 mangkuk kecil 6 inci,
dan set 6 biji mug latte...
Yang MY pegang 4 segi tu, impian je... belum beli lagi...


Penuh gila kot koleksi Cik Port akak ni...
Mama Yan belum mampu lagi...


Ambil gambar dulu..
Kat belakang tu ada set cup & saucer yang MY nak sangat sangat satu hari nanti..
Maka, kita ambil gambar selfie dulu dengan impian,
Mana tahu ada orang nak bagi free...hahaha

10 Comments

  1. Wah banyaknya koleksi. Cantik cantik.. berapa la harganya ye.. Baru dengar je ni ,,

    ReplyDelete
  2. moga MY akan ada koleksi 1 almari penuh mcm umah akak tu... insyallah , perempuan ni dia kalau kata dia nak , dia mesti usaha bagi dapat heheheh

    ReplyDelete
  3. Fuyoooo style jugak design dia. Saya tak pernah kumpul lagi sebab kat rumah ada kucing. Menangis kalau ada yang pecah

    ReplyDelete
  4. Syoknya tambah koleksi portmerion. Hopefully kakyan dapat menambah koleksi impian. Aaminn...

    ReplyDelete
  5. banyak koleksi. kami xde tempat nk simpan. tu yg nk membeli, kena pikir byk kali. tp tetap kami aim benda yg penting teruatamanya bekas yg ada penutup, senang nak simpan lauk

    ReplyDelete
  6. Saya pun naik juling bila merenung cik portmeirion ni... selalu urut dada, kalau nak beli sikit-skit dulu, kalau beli sekali harung memang botak segala rambut dan bulu kening!

    ReplyDelete
  7. omaiiii banyak nya..rambang mata tengok

    ReplyDelete
  8. Wah! besar 11inch tu mesti harganya pun wang besar-wnag besar hehehee...
    Semoga impian jadi kenyataan InSyaAllah.

    ReplyDelete
  9. Pergh!! Cantik sangat ini design dia.. aduh terjatuh cinta juga nie..

    ReplyDelete
  10. wah cantik designnya! Moga MY dapat tambah koleksi!

    ReplyDelete

terima kasih, sila komen lagi :-)