Tugasan Pendidikan Seni Visual

Walaupun tak berapa penting nak dibanding dengan subjek Matematik, Sains dan Pendidikan Islam,
Mama Yan tetap minta anak anak siapkan tugasan Pendidikan Seni Visual diorang,
Subjek PSV boleh la buat release tension MY dan anak anak menghadap tugasan yang berat berat tu...
Mamanya pun join sekali kalau tugasan PSV ni..
Ajak warna sama-sama...
ajak gunting sama sama..
ajak lipat kertas sama sama..
Kalu kena melukis tu..
Biasa MY yang lakar sikit, lepas tu biar diorang sambung.
Tapi mama lakar lawa lawa...
dapat kat diorang trace..
ke laut ke langit perginya...

Tajuk : Adikku
Teknik lukisan, gosokan dan kolaj.
Gosok kat sikat dan bakul, gunting majalah Aulad adik adik untuk kolaj dan mama buatkan lakaran gambar, dia lengkapkan.
Dah darjah 6 pun mewarna macam budak darjah 1.
Adehh...


Ni lukisan gambar adik dia yang asal. Puas kami anak beranak gelakkan lukisan dia ni.

Ni lepas buat bekas air bercorak...
MY nak ambil gambar bekas air hasil kerja je nak upload bagi cikgu,
Tapi dia sibuk nak bergambar sama


Ni origami burung si Moq..
Malas nak ambik kisah...
Lawa ke tak lawa ke...
Untung dia nak buat...

Upload la gambar gambar kat sini...
Kenangan PDPR...





 

11 Comments

  1. cantik dan kreatif. nampak mcm tak penting tp psv ni boleh asah minda anak2.

    ReplyDelete
  2. takpa MY asal, teknik tu ada. anak saya pun sama. hentam je labu asal siap 😄😃

    ReplyDelete
  3. creativenyaaa origami burung tu... :)

    ReplyDelete
  4. Terbaik adik. Bakat tu boleh di asah lagi. Maybe dah besar kelak boleh jadi kartunis terkenal.

    ReplyDelete
  5. Macam-macam teknik melukis dan mewarna.

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum, hai! Jemput join Giveaway Cuya ^^

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2021/02/giveaway-vektor-20-by-cuya.html

    ReplyDelete
  7. Bekas air bercorak tu Imani tak buat lagi.. Adoi, nak kena balik petang ini suh dia buat juga..

    ReplyDelete
  8. Menarik cara penghasilannya. Seronok juga subjek seni visual ni.

    ReplyDelete
  9. Pandainyaa dia lukis kak yan! :)
    shida plg suka subjek ni kat sekolah !

    ReplyDelete
  10. Main dengan pendidikan seni ni kadang boleh release stress. Seronok juga kadang2 nain gunting2 tampal2 warna2!

    ReplyDelete

terima kasih, sila komen lagi :-)