Energy Aromatherapy Scrub

Ni hasil tangkapan di Bath & Body Works JPO bulan 11 tahun lepas...
Dah nak habis guna dah pun...
Masa tu suami ajak cari kasut kerja..
Lama sangat tunggu dia cari kasut kerja..
Mama Yan merayap la masuk Bath & Body Works ni...
sebabnya bateri handphone dah nak habis,
dah tak boleh nak main Pokemon Go lagi...


Masa Mama Yan pergi tu..
Tengah ada promosi sempena Krismas,
Tapi orang takde sangat sebab masa ni Johor tengah PKPB,
Keadaan dalam tu memang lengang,
yang Mama Yan beli ni ada promotion 'Buy 1 Free 1'
Harga dia RM90 satu jar tu...
Tapi sebab lagi satu dapat free,
Kiranya 1 jar jatuh dalam RM45 la...
Tapi tadi tengok kat website dia...
1 jar RM39 pulak..
Pehhhh....!!!!

Bau dia memang wangi sangat...
Memang la bau dia sedap, 
Dah namanya aromatherapy kan...
Lepas mandi memang rasa segar dengan wangian halia dan lemon. 
Masuk bilik air lepas lepas tu pun...
Baunya tak hilang...

 
Tekstur dia kasar berbiji biji macam gula...
Yelah sugar scrub kan...
Memang la kasar...
Tapi bila pakai...
Dia berbuih buih macam sabun tu...
Sambil menyental kotoran, daki dan sel mati,
Ia juga membersih, mewangi dan melembab...
Lepas pakai ni...bilas...
Kulit rasa bersih dan lembab je...

Lagipun dalam ni ada aloe vera dan vitamin E katanya..
Itu yang buat kulit lebih lembut dan lembab.

Mandi guna barangan aroma terapi ni kena mandi dengan penuh ketenangan...
Tarik nafas...hembus....
Tarik nafas...Hembusss....
Barulah dapat memanfaatkan terapi melalui bau bauan dan aromanya tu.
Kalau mandi pagi..
Memang tak sempatlah nak menyekerub menyekerab bagai ni...
Jadi kalau nak skrub skrub dengan aman...
Biasanya mandi malam masa anak anak dah tidur,
Masa tu memang aman la nak mandi sambil beraromaterapi.







13 Comments

  1. Mesti sedap bau dia... best bila lepas pakai.. rasa fresh je

    ReplyDelete
  2. menarik tu..tkpernh lg try beli scrub kt Bath & Body Works..pernah beli bodymist & lotion je..nanti bole try scrub plak

    ReplyDelete
  3. Kalo dpt berendam dlm tab lagi best hehe

    ReplyDelete
  4. Kihkih...masa mandi kena tarik nafas, hembus...jangan lupa pejam mata sekali Yan, baru lebih feel dia.

    ReplyDelete
  5. Suka pakai scrub bila stress.. Tambah kalau bau dia wangi.. Memang lamalah dalam bilik air.. hehehe

    ReplyDelete
  6. aku teringin betul nak beli pewangi dia tu time promo memang murah betul

    ReplyDelete
  7. wah macam nak cuba juga la. nak tengok jap lagi la.. bile strss memang nak sangat bau2 yang boleh menenangkan ni. rasa release sangat

    ReplyDelete
  8. Ni yang nak berlama-lama dalam bilik mandi ni!

    ReplyDelete
  9. Wahh bestnya..memang fresh dan segar lepas mandi gitu. Bau pun best aromateraphy sangat tu :)

    ReplyDelete
  10. Tak pernah lagi beli item di Bath and Body Works.

    Best la bila berskrub dan aromatherapy ni kan.. tenang je rasa

    ReplyDelete

terima kasih, sila komen lagi :-)