Wordless Wednesday : Dalgona vs Nescafe O

Mama Yan semangat beli Nescafe dan susu segar untuk buat Dalgona.
Tapi dari sehari ke sehari tak terbuat buat Dalgonanya...
Dan susu segarnya...
dah lama sadaqallahul'azim..
Anak anak dah minum.

Dah tu Nescafe apa hal?
Yer...Nescafe jadi Nescafe O aje.
Dah lama tak minum Nescafe sebenarnya...
Musim PKP ni kononnya nak mencuba buat Dalgona..
Tapi tak berapa rajin lah pula nak mengaduk Nescafe tu sampai likat..
jadi cita cita jadi dahguane aje lah.

Gambar kat bawah ni gambar botol Nescafe yang dirasmikan oleh suami.
Dia main tebuk aje seal tu macam tu...
Wordless MY menengoknya...





 

10 Comments

  1. hahahaah kenapa la dia tak koyak kan smmua hahaha

    ReplyDelete
  2. Samalah saya, kalau shopping teringin nak buat macam-macam. Last-last lain jadinya. Hehe sedapnya dalgona.

    ReplyDelete
  3. samalah macam saya. shopping beriya2 pastu bila nak buat malas pula, barang pun boleh pandang sepi je..hehe

    ReplyDelete
  4. Tak berani lagi nak try minum dalgona... takut takleh tidur & sakit kepala. Tapi aromanya memang mengancam jiwa raga!

    ReplyDelete
  5. Haha cincai je bukaknya, boleh je bukak koyak semua terus kannn...

    ReplyDelete
  6. Saya sempat lah buat dalgona coffee nak menghabiskan susu. kalau tak, malas juga nak memukul sampai likat. Kebetulan juga nescafe ada. kadang itulah, plan lain tapi sudahnya lain jadinya..hehe

    ReplyDelete
  7. Saya pun masih ada sedikit lagi nescafe yang saya beli masa PKP first dulu.. hahaha.. Ingat nak buat lagi dalgona nya tapi M tu besar sangat.. hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih, jap lagi MY approve ya :-)