PSV tahun 1 : Dokoh


Dah lama tak pamerkan hasil kerastangan anak anak untuk subjek PSV.
Hari ni tajuknya ialah Dokoh.


Sebab malas nak menulis, 
Tepek sahaja screenshot dari laman DBP...

Yang ni pula dari buku teks Pendidikan Kesenian Tahun 1,
Semua bahan bahan ada di rumah...
Pinggan kertas lebih jamuan masa meeting 3 tahun lepas...
Lepas tu, semua hiasan macam manik manik tu MY ada banyak...
Sejenis yang suka membeli...
Tapi pakai belum tentu...
Alhamdulillah...
Akhirnya dipakai untuk kerja sekolah anak... hahaha

Mama Yan sediakan bahan bahan..
Lepas tu terangkan kat Sarah..
Nak buat apa dan macam mana...
Alhamdulillah..dia faham...
Tapi hasil kerja budak darjah 1 kan...
Haruslah senget...
Tak simetri dan kurang kemas kan...


Taraaa...
Siap dah dokohnya...
Semua pakai bahan yang sedia ada di rumah sahaja...



Susah betul nak suruh senyum..
Mudah sangat mood swing anak dara sorang ni...
Cikgu suruh hantar gambar pakai dokoh masing masing...
Mama Yan beria siap buat tiktok bagai...hahaha...







 

10 Comments

  1. Cantik hasilnya kreatif dokohnya. kena mood baik ni baru boleh senyum :)

    ReplyDelete
  2. Kreatif laaa... Adikkkk tu tak nak senyum, macam merajuk aje, hihi

    ReplyDelete
  3. Siap pakai cucuk sanggul ye, terbaik!

    ReplyDelete
  4. cantikla MY hasilnya bagi budak darjah 1, lawo siap pakai dengan cucuk sanggul.. cun

    ReplyDelete
  5. cantek dokohnya.. tapi anak dara plak taknak senyum... hehe

    ReplyDelete
  6. rajin.. psv antara yang anak2 tak suka.. 😜

    ReplyDelete
  7. cantik dah dokoh dia..kalau senyum bertambah cantik :)

    ReplyDelete
  8. Walaupun kerastangan, tetap cantik..

    ReplyDelete
  9. Cantiknya Sarah, kalau senyum lagi cantik haha

    ReplyDelete

Terima kasih, jap lagi MY approve ya :-)