GOLF : Golongan Orang Lemah Fikiran

Masa sekolah dulu,
Ada sorang cikgu tu selalu buat kelakar dan selalu ajar akronim akronim untuk mudahkan menghafal subjek dia ajar...

Ada sekali tu dia cakap...
Kalau nak main golf...
Eja guna huruf kecil...
Kalau huruf besar semua makna dia jadi lain...
Sampai sekarang teringat...
GOLF: Golongan Orang Lemah Fikiran...
Tapi.. hakikatnya..
Main golf ni bukannya hayun ikut suka je...
Kena ada skill...
Tapi MY langsung tak ada keinginan nak main golf...
Cukuplah berpanas kat site dan kat kebun...
Dah tak nak tambah rentung panas kat padang golf pulak.

Cuma..kelmarin,
Suami Mama Yan pergi main golf selepas 5 tahun tak main golf.
Set golf yang lama pun dah let go..
So..kali ni..
Nak main kena beli baru la semua...
Mama Yan temankan la ke MST Golf Taman Pelangi...
Berdekatan dengan Istana Pasir Pelangi kedainya tu...

Antara aksesori yang dibeli kelmarin...bola, Tee, sunglasses, sarung tangan dan juga kasut.
Ye..main golf kena pakai kasut khas untuk main golf...
Kalau pakai kasut running, memang kena halau dari padang nanti...

Baru belajar main semula tak boleh pakai bola mahal.

Cari yang biasa² dulu ye bang, dah terror macam Tiger Wood nanti baru beli yang mahal 


Sementara suami memilih barang barang...
MY jalan jalan la dalam kedai ni...
Tengok tengok...
Kot kot terbuka hati nak main golf juga..
Tapi InsyaAllah tak minat...
Panas dan buang masa...hahaha

Ini untuk sarung dekat kepala kayu golf tu. 

Pelbagai pilihan 'tee'...
Mahal murah semua ada...

Daripada beli set golf mahal mahal tu,
Baik beli emas betul tak.
Datang pandemik,
Boleh juga digadai emasnya.
Hahaha...




8 Comments

  1. Mahal set golf ni kecuali kalau rajin main takde masalah.

    ReplyDelete
  2. Set golf ni mahal...tapi bukanlah beli selalu. Yg kena beli selalu bola dgm tee aje. Itupun sebab pukul bola asik masuk pond dan OB saje.

    ReplyDelete
  3. haaahhahhaha dulu pun pernah gak dengar benda macam tu...lagi satu, golf untuk orang yang malas sebab sikit je pergerakan yang diperlukan...apooo lahh..hahahha

    ReplyDelete
  4. Salam, kak. First time jengah blog akak. Menariknya main golf. TEringin nak cuba juga satu hari nanti.

    ReplyDelete
  5. Sunah> aah... dorang bergerak naik kereta buggy..
    Pastu jalan sikit²... borak je lebih sambil membawang.

    Ajan> orang pompuan tak ramai main golf, takut hitam. Hahahq

    ReplyDelete
  6. Bila minat datang balik, kenalah beli perkakasan baru ye mama yan..

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...