MY Karipap Pusing

First time buat karipap pusing kat rumah sendiri...
dah tentu tentulah berdasarkan Cikgu Google...
Setiap saat...setiap step..
memang berpandukan google..
entah blog siapa entah..
lupa nak mark...hihihi
dasar tak kenang budinya seketul azian khalil ni...

buat suka suka aje...
Nak bagi variasi sikit kat makanan anak anak...
tapi rasanya..
Ini kali pertama dan terakhir la kot...

Puncanya...
pertama...cara pembuatannya agak renyah dan leceh...
bulat, gelek, gulung..
gelek lagi, gulung lagi...
gelek lagi, gulung lagi...
Pusing kepala Mama Yan...
Macam karipap tu juga..

Punca kedua,
bila digoreng, bahagia tepung yang bancuhannya marjerin tu,
mencair dalam kuali..
Jadila minyak tu penuh tepung..
eh malasnya nak kena salin salin minyak ni...

Punca ketiga..
Muak...

Punca keempat..
Masuk minyak la karipap jenis ni...
tak berkesan la simvastatin Mama Yan nnt
Kolestrol tinggi ni...

Punca kelima,
benda boleh order,
Kenapa nak buat?


Satu kejayaan bagiku..hahaha

Siap wasap gambar ni kat suami

Anak anak komplen,
Kami lagi suka karipap kulit selapis katanya,
Tapi kat mulut penuh karipap, tangan meraba pinggan lagi.
Ceh sangat

8 Comments

  1. wahhhh kalau tengok memang jadi tu kejadian nya, cantik je
    dana pun pernah google tutorial nya tapi bila tengok banyak step terus jadi malas... sebab tu tak pernah cuba buat karipap pusing hehehe...

    ReplyDelete
  2. Nampak molek kejadiannya tu haaa..sedapnyaaa

    ReplyDelete
  3. cantik. faberet saya karipap pusing ni, suka kulit dia yg rangup

    ReplyDelete
  4. Ish, tengok macam sedap je Mama Yan. HeHe Renyah2 tu malas nak dengar. Haha

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...