Pokok jambu hasil tut


Nampak gemuk dan subur di tempat baru

Dah nampak dah putik bunga keluar


Pokok jambu ni asalnya dari rumah lama kami di taman universiti..
Mama Yan tut pokok jambunya
Siap buat entry lagi masa tut pokok tu...

masa tu buat tut untuk pokok jambu dan pokok mangga depan rumah sekali...
tapi tut pokok mangga tu tak jadi..
Yang jadi pokok jambu je...

Takpelah..
Takde rezeki nak bawak pokok mangga tu ke rumah baru...
Kami pun dah tebang pokok mangga tu..
Ye la dah pindah kan...
Tak nak la daun daun kering pokok mangga tu terbang terbang ke rumah jiran...
Nanti menyusahkan pulak...
Walaupun jiran sebelah rumah lama tu suka menyusahkan dengan parking kereta block pagar rumah MY,
Rasa nak order backhoe sodok je kereta diorang tu...

Harap harap jadi la buahnya nanti...
Sama macam pokok induknya dulu...
manis dan besar buahnya...
Aminnn

9 Comments

  1. Kalau pokok tut, hasilnya memang sama dengan pokok asal.
    Sebab dia adalah dahan pokok asal tu.

    ReplyDelete
  2. cara tut ni cepat sikit proses tumbuh dia kan.

    ReplyDelete
  3. Takpelah tiada rezeki nak rasa mangga sendiri.

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah, moga hidup subur pokoknya nanti..ameen ameen

    ReplyDelete
  5. sedap buah jambu ni..nmpk subur tu

    ReplyDelete
  6. belum pernah tut pokok lagi hehe :)

    ReplyDelete
  7. nampak subur tu , pandai MY tut kan pokok nya tuh...

    ReplyDelete
  8. Semoga mengeluarkan hasil yang banyak.. Aamiin.. Cantik subur pokoknya..

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...