I will follow youuu....

Tuesday, June 30, 2020

Kad Pengenalan Abang

Hari ni pagi pagi lagi dah keluar bawa si Abang ke JPN Daerah Pontian...
Berkali kali berpusing kat sekitar bangunan kerajaan bandar Pontian tu...
Sebab tengok kat Google Maps JPN kat situ...

Lepas tu suami tanya kat orang tengah parking motor...
Ooohhh...rupanya JPN daerah Pontian dah pindah ke tempat baru...

Ni ha alamat JPN Daerah Pontian yang baru...
Jabatan Pendaftaran Negara 
Daerah Pontian 
No 60 & 60-1, Jalan Emas 2, 
Pusat Perniagaan Kota Emas, 
Pontian, Johor

Dah pindah dari Januari 2020 rupanya...


Kedudukannya terletak berhampiran dengan Gedung Pakaian Ten Ten, KFC & Pizza Hut..
Kemain jauh berpusing pusing ikut Parit Semerah bagai...
Adoi... pening....

Sampai kat JPN...
Cakkkk....
Takde perkhidmatan secara walk in...
Deyyy...kena buat temujanji la...
Sabar aje la kann...
Try buat temujanji...
Sepanjang minggu ni dan minggu depan temujanji dah penuh.
Ayoyo....

Try kat UTC JB...
Alhamdulillah...
Ada slot kosong pukul 10.40 pagi esok.
Jadi, esok beraraklah ke UTC JB pulak ye...

Lepas tak jadi buat kad pengenalan tadi,
Terus ambil yang nombor 2 pula di rumah.
Sebab nak pergi beli barang sikit kat Aeon Taman U.

Sebelum ke Taman U, terus ke Taman Ungku Tun Aminah dulu...
Sebab nak pergi Ambank.
Mama Yan nak buat full settlement untuk kereta Grand Livina kesayangan tu..
Alhamdulillah...
Dah habis bayar sebiji..

Lepas selesai urusan di Ambank, pergi Aeon.
Beli baju basahan selai sorang...
Untuk Abang belikan kemeja selai...
Dah besar ni kena la ada kemeja,
Senang untuk urusan rasmi...
Beli juga selai seluar jeans untuk dia...
Untuk adik mok, anak no 2 tu...
Seluar untuk dia takde yg ready made..
Nak kena tempah.
Dah gendut mendut sangat sejak PKP ni...
Selain tu beli juga poster colour la, dan keperluan mandian diorang. 
Dah pandai nak pilih pilih sabun dan ubat gigi sendiri...
Layannn...

Kemudian,
Ikut ayah diorang pergi Sekolah Agama Taman Scientex, Pasir Gudang.
Sebab ada inspection bersama IWK untuk kerja kerja sewerage.
 Nasib la anakkk...
Kena ikut mama dan ayah pergi kerja.

Akhir sekali,
Singgah kedai ikan beli ahli keluarga baruuu...
Nanti esok lusa kalau hidup sihat..
Kita up story...
Kalau Innalillah...
Lupakan aja la...


Dah macam orang bujang ngeteh.
Mama ayah duduk meja lain, dating.

3 comments:

aizamia3 said...

Dah sampai masa untuk anak-anak layankan ibunya pulak.. hahaha..

ZaridaIshak said...

layan juga lah... anak2 kan

OKje said...

Gitu pulak gayanya ye kena booking appointment.... leceh jugak ek...
Tak pe, anak tokeyy kena gak sesekali turun padang biar biasa dengan kerja mak ayahnya.... Esok esok mereka jugak penyambung legasikan

Klik! Klik!

Anugerah Entry Popular