I will follow youuu....

Thursday, June 4, 2020

Romantik lepas kawin



hahaha...
Dah kahwin dah tak heran bunga coklat lagi...
Rasa romantik bila suami sama sama uruskan rumah,
Sama-sama uruskan anak,
Berlaku adil kat kedua-dua belah keluarga...
Itu lebih romantik dan membahagiakan bagi seorang isteri..
Tapi kalau dapat bunga dan coklat..
itu kira double bonus lah..

Tapi bagi Mama Yan yang bersuami lelaki Jawa tulin,
Jambangan bunga dan coklat memang tak pernah masuk list beliau rasanya...
Pernah je Mama Yan cakap kat dia..
"awak tak pernah bagi saya bunga"
Dalam perjalanan balik dari kampung Segamat,
dia singgah Pekan Ayer Hitam..
Bawak masuk kedai bunga..
"Kata hari tu nak bunga. Pilihlah."
Ow Em Geee...
Kita maksudkan flower bouquet...
tapi suami faham bunga untuk hiasan rumah...
Takpelah... macam tu pun bersyukur sangat dah...
boleh cuci mata shopping untuk deco rumah
walaupun hiasan tu tahan lama kat rumah ni...

Bab coklat...selalu sangat beli..
Tapi janganlah mengharapkan dalam bentuk jambangan ke..
hadiah ke...memang takkan punyalah...
Setiap kali isi minyak,
Suami memang selalu belikan coklat Cadbury untuk MY,
Bagi dalam beg plastik siap resit harga sekali,
Cuma sekarang MY bagitahu suami,
Takmo makan coklat lagi dah...
so, sekarang dah tak beli coklat lagi...

benda benda mahal macam kasut handbag tu,..
MY macam tak berapa pakai..
Sebab selalu keluar bawa backpack.
Senang nak isi dokumen dan barang-barang,
Pakai sandal murah je,
tak sayang nak redah hujan,
selain tu...
Beli cordless vacum ke,
deep frezeer ke,
drier ke,
food processor ke...
Haa...yang tu yaaa ampunnn...
double triple romantiknya...hahaha...



7 comments:

norhidana said...

hahhahaha setuju sangat lah MY, laki dana pun tak reti romantik-romantik, kalau kita mintak bunga di ajaknya kita masuk kedai romantika di suruhnya pilih bunga plastik tu banyak2...

Nasibla laki dana ni jenis rajin buat kerja rumah, tolong basuh baju sidai lipat, kemas dapur kemas singki... malam2 sebelum dia tido dana pulak dan membuta dia kemas, kita bangun tengok dapur dah clear hati bahagia, esok kita masak sepah lagi lusa dia kemas lg... itu memang bahagia, sapu rumah, mop vakum memang dia yang buat. cuci toilet pun dia buat... dana selalu buat sepah rumah je heheheh

NA said...

Saya belum kahwin memang berangan juatlah nak kelaki romantik dan ambil berat pasal saya.

Kak Feni said...

Hehe betul sangat tu. Alhamdulillah setakat ni okey lagi. Rajin juga menolong.

Suria Amanda said...

ALAMAK..walau akak pernah berkahwin tapi x rasa semua tu ..hahaha

Hans Hanis said...

harap-harap romantik sebelum, semasa dan selepas kahwin
amin

Raz said...

alhamdulillah

Sha Mohamed said...

Romantik nie memang lain bagi setiap orang.. Kadang perkara kecil yang dia buat pun boleh jadi sangat romantik pada kita..

Klik! Klik!

Anugerah Entry Popular